Sikerre kell vinni a nemzeti régiókért indított uniós kezdeményezést

 

Sikerre kell vinni a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezést, miután az Európai Bizottság nemrég elutasította a jogalkotást egy másik kisebbségvédelmi ügyben – mondta keddi online sajtótájékoztatóján Keresztes L. Lóránt.

A Székely Nemzeti Tanács által indított aláírásgyűjtés célja, hogy a fejlesztési források a nemzeti régiók számára is rendelkezésre álljanak, és ne lehessen hátrányosan megkülönböztetni ezen földrajzi egységeket. Ezzel az európai politika komoly adósságát törlesztené.

Bár tavaly összegyűlt egymillió európai aláírás az ügy mellett, nem teljesült az a feltétel, hogy hét országban kell elegendő támogatót találni. Ennek elősegítése érdekében Keresztes L. Lóránt múlt héten a szlovéniai Muravidékre utazott. Bízik abban is, hogy a kellő számú aláírás Spanyolországban is meglesz.

Az LMP korábban számos polgármestert is felkeresett, kérve tőlük: bírják csatlakozásra testvérvárosaikat. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: a kezdeményezés az irdala.hu oldalon támogatható.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!