Sokadszorra csapja be a Fidesz Rákospalota és Újpest lakóit

Az LMP szerint sokadszorra csapja be a Fidesz Rákospalota és Újpest lakóit a közösségi közlekedés fejlesztését érintő témákban.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai online is követhető sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hármas metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítása és a káposztásmegyeri intermodális közlekedési csomópont fejlesztése egyaránt meghiúsulhat.
Felidézte, mindkét beruházás ügyében megkereste Lázár János építési és közlekedési minisztert, akinek tárcája elutasító választ adott és a fővárost jelölte meg a fejlesztések felelőseként.
Ezek olyan beruházások lennének, amelyek a helyben élők és az agglomerációból a fővárosba utazók mindennapjait jelentősen megkönnyítenék és alternatívát teremtenének a gépjárművel való közlekedéssel szemben, a XV. és a IV.kerület autós leterheltsége jelentősen csökkenne – mutatott rá az LMP-s politikus.
Értékelése szerint olyan nagyságrendű, hatalmas fejlesztésekről van szó, amellyel a kormánynak igenis van dolga és nem lehet a vasút- vagy a metró fejlesztés felelősségét az önkormányzatokra terhelni. Ha ezekben az ügyekben Lázár János nem lép, akkor elmondható, egyáltalán nem képviseli a 21. századi zöld közösségi közlekedés koncepcióját – mondta az LMP-s politikus.
Szilvágyi László, az LMP fővárosi elnöke azt mondta, Lázár János minisztériuma minősíthetetlen stílusban utasította el a fenti fejlesztéseket. A XV. kerületnek sokadszorra hazudott a Fidesz-kormány, a fejlesztéseket több mint 15 éve folyamatosan ígérik a kerületnek – mondta. A XV. kerületi önkormányzati képviselő vérlázítónak nevezte, hogy Budapestre mutogatnak egy olyan fejlesztés ügyében, amit a kormány készített elő és menedzselt.
Kérte, hogy a miniszter vizsgálja felül álláspontját, ha ezt nem teszi meg, legalább a korábbi Novák-piac területén alakítsanak ki P+R parkolót.

MTI / LMP sajtó