Szélerőművek létesítését sürgeti az LMP

Az LMP úgy látja, hogy Magyarországnak a szélenergia jelenthetne kiutat az energiaválságból – mondta vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Kanász-Nagy Máté szerint energiaválság idején „különösen érthetetlen”, miért tiltja a kormány évek óta a szélerőművek építését. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy ehelyett a széntüzelésű erőművek teljesítményét növeljék, hiszen – mint fogalmazott – ezek a „leginkább klímagyilkos üzemek”.
Hozzátette: káros volna az elektromos energia importja is tenger alatti vezetéken Azerbajdzsánból, hiszen növelné az importfüggőséget, ráadásul a kaukázusi ország a hírek szerint szélerőművekkel állítaná elő az áramot, miközben ugyanerre Magyarországon nincs lehetőség.
Az ellenzéki politikus fölvetette az energiaügyi miniszter felelősségét is, számonkérve Lantos Csaba eddigi tevékenységét. Azt mondta: kérdés, hol van és mit csinál a tárcavezető, aki egyébként állítólag támogatná a szélenergia térnyerését. Ha végre megjelenne az erről szóló kormányrendelet, akkor lehetne azt mondani, hogy elvégezte legalább a feladatainak a kisebb részét, és tett valamit az energiaválság enyhítéséért – jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!