Szemétszedés világnapja: az LMP a római partot tisztította meg a szeméttől

Szemétszedés világnapja: az LMP a római partot tisztította meg a szeméttől

Az LMP önálló akció keretében megtisztította a szeméttől a római part egy nagy szakaszát. Gál József, az LMP fővárosi képviselője és Burján Ferenc, az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője LMP-s aktivistákkal és civilekkel együtt végezték el a part megtisztítását.

Az LMP álláspontja szerint a kormány központosító politikája már a hulladékgazdálkodást is elérte: „kuka-holding” néven elhíresült szervezetet jelöltek ki országos hatáskörrel. Azonban az nem sikerült, hogy egy új, jól működő, és költséghatékony rendszert alakítsanak ki.

Az LMP fővárosi képviselője megjegyezte: Budapesten pedig nincs elég dolgozó, ezért késik akár heteket a fővárosi szelektív hulladékgyűjtők elszállítása nagyon sok fővárosi kerületben is.

Gál József kiemelte azt is, hogy augusztus végén a szemétmennyiség csökkentéséről állapodott meg a világ 23 nagyvárosa. Az LMP írásbeli kérdéssel fordul a főváros vezetéséhez: Budapest miért nincs benne a megállapodásban.

Burján Ferenc, az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője hangsúlyozta: Tarlós István a gazdasági érdekeket előbbre valónak tartja a természetes környezetünk megóvásával szemben, ennek egyik szimbóluma a római parti mobilgát. Az önkormányzati képviselő megismételte az LMP korábbi javaslatait.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!