Szijjártó Péter adjon tájékoztatást az esetleges vegyianyag-elosztóról

Találkozót kezdeményez az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel annak érdekében, hogy a miniszter adjon tájékoztatást: mi a valóság a fővárosi vegyianyag-elosztó létesítésének tervéből.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt budapesti egyéni országgyűlési képviselője szerdán azon a XXIII. kerületi helyszínen tartott sajtótájékoztatót, ahol a hírek szerint a kormány kínai vegyianyag-deponáló üzem létesítését tervezi.

„Felháborító, hogy egy ilyen beruházást minden előzetes információ nélkül terveznek meg” – jelentette ki a politikus. Hangsúlyozta: a terület néhány száz, sőt néhol néhány tíz méterre fekszik lakóépületektől. Nem lehet Magyarország és az itt lakók egészségét kockáztatni a kínai profit érdekében – szögezte le.

Közölte: az általa csütörtök délutánra tervezett találkozóra meghívta az összes budapesti egyéni országgyűlési képviselőt, valamint a főpolgármestert is.

Szabó-Kellner Katalin, az LMP pesterzsébeti önkormányzati képviselője a tájékoztatón az Illatos úti egykori veszélyes üzem esetére hívta fel a figyelmet, amely 2008-ban fejezte be a tevékenységét, mégis máig nem sikerült vegyszermentesíteni a területet.

Bereczki Miklós soroksári önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy a helyiek véleményét ki kell kérni a beruházásról.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!