Szinte minden intézkedésből kimaradnak a szociális dolgozók

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára szerint a kormány elfeledkezett a szociális dolgozókról akkor, amikor a legfontosabb munkát végzik, amikor a legjobban számítottunk rájuk. Több ezer idős ember életét veszélyezteti a kormány azzal, hogy kihagyta az ingyenes tesztelésből a házi segítségnyújtásban dolgozókat!

A Fidesznek semmilyen válasza nincs arra, miért maradnak ki szinte minden kormányzati intézkedésből azok, akik a garantált bérminimumnak megfelelő fizetésért vállalnak pluszmunkát járványveszélyben.

Nemcsak a miniszterelnök nem mondott nekik köszönetet a december 7-ei bejelentései között. A kormány kihagyta őket az egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésből, de többüket a tesztelésből is.

Nem vizsgálják meg ingyenesen a koronavírusra a gyermekvédelemben dolgozókat vagy a házi segítségnyújtást végzőket. Annak ellenére nem, hogy utóbbiak találkoznak a legtöbb idős emberrel, és munkaterhük is jelentősen megnőtt az utóbbi időben, hiszen ők segítik azokat, akik nem tudnak magukra bevásárolni, beszerezni a gyógyszert.

Nem tudunk mást tenni, mint megmutatni, milyen sokan vagyunk – fogalmazott Ungár Péter, aki mindenkit arra kért, írja alá pártja online petícióját a szociális dolgozók érdekében itt: beremelest.hu.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!