A szociálpolitika inkább támogatásra költsön, mint a jogosultság ellenőrzésére!

Az LMP olyan szociálpolitikát szorgalmaz, amely inkább a rászorulók támogatására költ, mint a jogosultság ellenőrzésére jelenleg ugyanis ez fordítva van – mondta keddi online sajtótájékoztatóján a párt országos elnökségének titkára.

Ungár Péter felidézte: egy internetes oldal számolt be arról, hogy a súlyos fogyatékkal élőknek a nagykorúvá válásukkor jelentős adminisztratív eljáráson kell átesniük, miközben állapotuk nem változik, jórészt nem is tud változni.
Tragikus, hogy újra és újra egy szörnyű procedúrán kell átmenniük ezeknek a családoknak – fogalmazott az ellenzéki politikus. Szerinte bizonyos diagnózisoknál egyáltalán nem kellene további felülvizsgálat. Mégis a családi pótlék továbbfolyósításához, lakhatási vagy munkába állási támogatás nyújtásához jelenleg ezt kéri az állam.
Kijelentette azt is: a legnagyobb hiányosság a fogyatékossági ellátásban a felnőttek esetében van. Kevés a lakhatási vagy munkába állási támogatás, ami van, az is szinte teljes egészében uniós támogatásból származik – mondta.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!