Támogatjuk a nemzeti régiók védelméről szóló európai polgári kezdeményezést

Az Európai Uniónak számos olyan régiója, illetve közigazgatási hatáskörökkel nem rendelkező földrajzi körzete van, amelyeket nemzeti, nyelvi, kulturális sajátosságok különböztetnek meg a velük szomszédos területektől. A helyi többséget alkotó, vagy jelentős számban ott élő nemzeti közösségek, amelyek az adott tagállamban számbeli kisebbségben vannak, és az állam azokat kisebbségként kezeli, régi európai kultúrák, nyelvek őrzői, és jelentős forrásai az EU és a szélesebb Európa kulturális, nyelvi sokszínűségének.

Az LMP megalakulása óta elkötelezett a határon túl élő honfitársaink érdekeinek képviselete mellett. Számunkra természetes, hogy támogatjuk a Székely Nemzet Tanács nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezését, mely az uniós forrásokról való hozzáféréséről szól. Ismerve a környező államok forráselosztását, mely kevesebb pénzt juttat a magyar lakta vidékekre, indokolt a kezdeményezés, hogy e probléma az Európai Bizottság elé kerüljön. Az indítvány sikeréhez egymillió aláírás összegyűjtése szükséges, az Unió minimum hét tagállamában.

Kérjük, amennyiben egyetért, aláírásával támogassa a kezdeményezést a nemzetiregiok.eu oldalon, a Támogatom menüpontnál.
 Fotó: Veres Nándor, MTI
 Címlapkép: MPP Facebook-oldala

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!