Tarlós István magyar hangja Draskovics Tibor

Ungár Péter az elmúlt héten nyílt levélben fordult Draskovics Tiborhoz, a BKK igazgatóságának elnökéhez, melyben arra kérdezett rá, hogy miután a legutóbbi kampányban Karácsony Gergely még börtönt ígért azoknak, akik érintettek voltak a hármas metró felújított szerelvényeinek beszerzésében, mégis öt év ellenzéki városvezetés után továbbra sem látunk tisztán az ügyben, az orosz kocsik beszerzését lebonyolító BKV-vezér pedig továbbra is pozícióban maradt.

A BKK vezetőjének válasza tulajdonképpen egy önleleplezés, hiszen szóról szóra ugyanazokat a semmitmondó érveket hozza fel az ügyben, mint tette azt Tarlós István előszeretettel az elmúlt napokban. Ennél világosabban nem is lehetne rámutatni arra, hogy a két politikai oldal nem kivizsgálni akarja ezt az ügyet, hanem eltussolni, miközben légkondicionálás továbbra sincs a metrókocsikon, pedig azt már mindkét városvezetés megígérte.

A válasz végén Draskovics Tibor meglepő módon egyetértésének ad hangot azt illetően, hogy a teljesen egyértelműen elcsalt közbeszerzés minden dokumentumának nyilvánosnak kellene lennie. Felmerül a kérdés, hogy ez a gondolat az elmúlt öt évben miért nem fogalmazódott meg az ellenzéki városvezetésben, hogy miért nem hozta ezt nyilvánosságra az ügyet vizsgáló, momentumos vezetésű vizsgálóbizottság, de jobb később, mint soha: Ungár Péter a mai napon közérdekű adatigényléssel fordul a BKV-hoz a teljes anyag nyilvánosságra hozása érdekében. 

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!