Teraszozni már lehet, de a képviselő-testület továbbra sem ülésezik

Tetlák Örs, Pest megye első számú választókerületének LMP-s jelöltje és Érd alpolgármestere szerint semmi nem indokolja, hogy az önkormányzatok ne tarthassák meg legalább online a képviselő-testületi üléseiket. Elég volt abból, hogy kormánypárti polgármesterek a rendkívüli jogrendre hivatkozva a választók akaratával szembemenő önös érdekű politikai döntéseket hozzanak.

Hosszasan lehet sorolni azon példákat, amikor fideszes polgármesterek megkerülve az emberek által megválasztott ellenzéki többségű képviselő-testületeket olyan egyszemélyi döntéseket hoznak, melyek nem a településeknek hasznosak, hanem csak saját, sokszor üzleti érdekeiket szolgálják. Semmilyen esetben nem szabadna előfordulnia, hogy Szekszárd fideszes városvezetője egyedül fogadja el a város költségvetését, ahogy az sem, hogy Keszthely teljes területe kiemelt fejlesztési területté válljon, ami lehetőséget teremt a fideszes oligarcháknak, hogy kisajátítsák a Balaton-partot.

Tetlák Örs szerint most, hogy bárki maszk nélkül sörözhet a teraszokon, meg kell teremteni a jogszabályi hátterét annak, hogy legalább online módon megtarthassák üléseiket az önkormányzati képviselő-testületek. Ha a kormány szerint az érettségire fel lehet készülni a digitális platformokon keresztül, akkor 2021-ben a városvezetőktől is elvárható ezen technológiai vívmányok használatának elsajátítása.

LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!