Tetlák Örs lesz az LMP érdi országgyűlési képviselőjelöltje

Az LMP meggyőződése, hogy Pest első számú választókerületében a legesélyesebb ellenzéki aspiráns Tetlák Örs, Érd alpolgármestere, az LMP elnökségének a tagja.

Alig több, mint egy évvel a 2022-es országgyűlési választások előtt egyre többek számára válik egyértelművé, hogy az ellenzék küldetése nem lehet más, mint hogy leváltsa a NER-t. Ez Magyarország alapvető érdeke, ezért fogott össze a 6 ellenzéki párt, ezért fektettük le közösen a kormányzás alapelveit – mondta el Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke csütörtöki jelöltbemutatói sajtótájékoztatóján.

Az LMP elkötelezett, hogy az ellenzéki összefogás keretében a 2022-es választáson mind a 106 választókerületben egy kormánypárti jelölttel szemben egy ellenzéki jelölt álljon.
Kötelességünk és feladatunk, hogy olyan kihívót állítsunk a fideszes jelölttel szemben, akinek valós győzelmi esélye van.

„Örs Érden él, Érdért dolgozik. Érden kezdett politizálni – de ezt a helyiek mind. Mint helyi politikus csatlakozott az LMP-hez – Magyarország zöld pártjához, éppen azért, mert az LMP képviseli a zöld értékeket.

Egészen biztos vagyok abban, és egészen biztosak lehetnek önök is, hogy Tetlák Örs a választókerület – Érd, Törökbálint, Sóskút, Tárnok, Diósd és Pusztazámor – országgyűlési képviselőjeként nem a pártközpontok érdekeit fogja helyben kiszolgálni, hanem az itt élőket fogja szolgálni az Országgyűlésben.

Tetlák Örs harcosan képviselte és képviseli az itt élők és a következő generációk érdekeit az Elvira-major megvédésekor, a választókerület határán túl is hírnevet szerzett a korrupció elleni küzdelem olyan ügyeivel, mint például az érdi „arany sínek” vagy éppen az immár országos hírűvé vált „fehér út” Érd és Sóskút között.

Akik követik az érdi közgyűlés közvetítéseit, pontosan tudják, hogy a NER ádáz ellenfeléről van szó, aki minden döntésében városa és szűkebb pátriája érdekeit tartja szem előtt”– tette hozzá az LMP társelnöke.

Tetlák Örs elmondta, hogy sok pólusú politikai rendszerre kényszeríti rá a pártállam a kétpárti választási rendszert. Ezért az előválasztás legitim eszköz arra, hogy a legesélyesebb ellenzéki jelöltet találják meg a demokratikus, valódi köztársaság párti erők.

„Alpolgármesterként olyan területek tartoznak a hatáskörömbe, amik Érd határán túl is engedtek betekintést a mindennapokba. A szociális ügyek felelőseként van rálátásom Tárnok és Diósd problémáira, ez egészségüggyel foglalkozva szinte valamennyi környező településsel vannak közös ügyeink, a szemétszállítást Törökbálintot leszámítva minden településen az általam felügyelt ÉTH végzi, de a külterületi illegális hulladék minden szomszédunkkal közös kihívások elé állít bennünket. Ahogy az autópálya zaja sem csak Érden hallatszik, vagy a Parkváros felől a Benta irányába folyó esővíz kezelésére épülő szikkasztó jövő évi átadása sem csak az érdi „madárneves utcák” lakóit érinti.

A hulladék elleni harcon túl számos közös ügyünk van, számos közös sikert érhetünk el. Egymással összeérő településekként nem lehet sikeres a szúnyoggyérítés, ha nem összehangoltan dolgozunk, bőven van közös teendőnk a rágcsálóirtással, vagy a felszíni vízelvezetéssel kapcsolatban. A közösségi közlekedést elképzelhetetlen, hogy ne egymást kiegészítve fejlesszük, ahogy számos infrastrukturális ügyben is egymásra vagyunk utalva. Az ivóvíz, vagy a közútfejlesztés is közös ügyünk, de elég csak a legutóbbi hetekre visszagondolnunk, hogy milyen problémákat okozhatnak például az ipari parki fejlesztések, vagy az azokba betelepülő cégek, ha zárványként gondolkodunk, illetve ha az országgyűlési képviselő egyszerűen megfeledkezik körzete településeiről. Talán egyik legfontosabb közös érdekünk, hogy az önkormányzatok finanszírozásában jelenjen meg újra az SZJA arányos, helyben maradó része. Elfogadhatatlan, hogy az agglomerációs települések azon versengjenek egymással, hogy ki tud minél több multit a közigazgatási határán belülre tuszkolni.

Igazságos és fenntartható, szolidáris és minden polgáráról gondoskodó országban szeretnék élni. Hiszek benne, hogy erős települések, erős önkormányzatok nélkül nincs erős és sikeres Magyarország. Ezért dolgozok jelen pillanatban városvezetőként és ezért fogok dolgozni az országgyűlésben is – zárta beszédét Tetlák.”

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!