Tisztázza a kormány az újabb debreceni akkuipari gyár hírét!

Vasárnap késő éjjel került nyilvánosságra az a hír, miszerint a kínai Ningbo Zhenyu Technology, mintegy 23 milliárd forintos beruházás értelmében újabb akkuipari gyárat létesít Debrecenben.

Szijjártó Péter és kormánya már arra sem veszi a fáradságot, hogy a debrecenieket tájékoztassa arról, hogy ő, mint az akkugyarmatosításért felelős miniszter újabb ázsiai nagyvállalatnak árulta ki hazánkat.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja elvárja a kormánytól, hogy azonnal adjon részletes tájékoztatást arról, hogy miben egyezett meg Szijjártó Péter a kínai céggel. Magyarország Zöld Pártja szerint az lenne a legminimálisabb elvárás egy magát nemzetinek valló kormánnyal szemben, hogy először érdemben tájékoztatja az érintetteket, mielőtt milliárdos üzleteket köt a külföldi multik haszonszerzése érdekében.

Az LMP ezért írásbeli kérdésekkel fordul a külgazdasági és külügyminiszterhez, és elvárjuk, hogy mihamarabb tisztázza, milyen új beruházás érkezik a debreceniek, és az egész ország által elutasított CATL és az Eve Power mellé.

A kormány hetente árulja el Magyarországot hamis biztonságérzetet keltve honfitársainkban. Egy gyarmatosítás sosem jár pozitívumokkal, így van ez az akkugyárak esetében is.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!