Tisztelet a pedagógusoknak: a szabadság ott kezdődik, ahol véget ér a félelem!

Nagy bátorságról tett tanúbizonyságot az a több ezer pedagógus, akik – a kormányzati fenyegetések és konkrét megfélemlítések ellenére – ma vállalták, hogy kiállnak önmagukért, a diákokért és a sztrájkban részt venni nem tudó vagy a megfélemlítés miatt nem merő munkatársaikért.

Ma egy olyan rezsim uralkodik Magyarországon, amely az alapvető jogait vonja kétségbe a munkavállalóknak, ahol politikai kampányakciónak minősítik, ha tisztességes munkáért tisztességes bért szeretnének azok a pedagógusok, akiket a gyermekeink oktatásával bízunk meg, ahol mindeközben Orbán köztársaságielnök-jelöltje hálás a sorsnak, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként él „röhejes jövedelemből”.

Az Egységben Magyarországért – az Orbán-kormány vérlázító cinizmusával szemben – egyetért és támogatja és teljes mértékben jogosnak tartja pedagógusok követeléseit: egyetértünk, hogy a társadalmi jólét alapja a mindenki számára hozzáférhető minőségi oktatás, hogy több, mint időszerű a pedagógusbérek jelentős emelése, hogy a pedagógusokat segítő munkakörökben is emelni kell a fizetéseket, a kötelező óraszám pedig annyi legyen, amennyit a pedagógusok vállalni tudnak, anélkül, hogy az az oktatás minőségének rovására menne.

Az Egységben Magyarországért üdvözli a pedagógusok bátor kiállását! Április 3. után pedig fel fogjuk szabadítani az oktatást az egész országgal együtt!

Egységben Magyarországért:
DK
LMP
Jobbik
MMM
Momentum
MSZP
Párbeszéd

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!