Tiszteletet és megbecsülést az otthonápolóknak!

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja kezdeményezi, hogy április 23-át nyilvánítsák az otthonápolók és otthongondozók hivatalos napjának. A párt az ügyet támogató oldalt is indított, ezen keresztül csatlakozhatnak a kezdeményezéshez a különböző szervezetek.

170 évvel ezelőtt, 1849. április 23-án Kossuth Zsuzsanna, „az összes tábori kórházak főápolónője” felhívást tett közzé. Ebben arra buzdította a magyar nőket, hogy önkéntesként vegyenek részt a sebesültek ápolásában. Példaértékű tettének emléke előtt tisztelegve esett a választásunk április 23-ra. Ez a nap tökéletesen alkalmas arra, hogy minden évben méltóképpen megünnepeljük az otthonápolásban és az otthongondozásban résztvevőket, valamint áldozatos munkájuk előtt is tisztelegjünk.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a párt nevében határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlés elé, hogy hivatalosan is nyilvánítsa április 23-át az otthonápolás és otthongondozás napjának.

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a gondozásra szoruló, illetve tartósan beteg gyermekeiket, idős hozzátartozóikat otthongondozók, valamint a házi segítségnyújtásban, otthoni hospice ellátásban, otthoni szakápolói ellátásban résztvevők a magyar nemzet fejlődése és összetartozása szempontjából kiemelt jelentőségű munkát végeznek. Tiszteletet és megbecsülést érdemelnek. Nekik köszönhetően az ápolásra-gondozásra szoruló embertársaink emberhez méltó és az állapotuknak megfelelő ellátást kapnak.

A gondoskodás azonban közös ügyünk, közös társadalmi felelősségünk – ezt pártpolitikától mentesen és politikai hovatartozástól függetlenül mindenkinek el kell ismerni. A kezdeményezés támogatására egy oldalt is indítottunk, amihez már most több szervezet csatlakozott. Reméljük, még sokak számára lesz fontos az otthonápolás megünneplésének napja.

Csatlakozni ezen a linken keresztül lehet.

LMP Sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!