Titkos felvétel bizonyítja, hogy tömve vannak a kaszinók

Egy, a sajtóban ma megjelent titkos felvétel alapján egyértelmű, hogy a kaszinók a felívelő harmadik hullám ellenére is tömve vannak, az emberek maszk nélkül játszanak szorosan egymás mellett. Ez is azt bizonyítja, hogy a kaszinók csupán azért esnek más elbírálás alá, mint az éttermek, kávézók, mert azok kormánypárti nagyvállalkozók és nem magyar kisvállalkozók kezében vannak.

Miközben éttermek ezrei kénytelenek hónapok óta zárva tartani és kerülnek csődközeli helyzetbe, addig egy, a kormányzat által ácsolt kiskapunak köszönhetően a kaszinók továbbra is gond nélkül működhetnek. Pedig a vírus szempontjából ezek még nagyobb kockázatot jelentenek, mint akár egy szellős étterem. Csakhogy a tulajdonosaik mind a kormánypárti holdudvarba tartozó gazdasági szereplők, mint például az elhíresült Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd, Borkai Zsolt egykori szövetségese.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormánynak a gazdasági hátország jövedelmének garantálása még az emberek egészségénél is fontosabb. Ezért törvényjavaslatot nyújtottunk be, hogy a kaszinók ugyanolyan elbírálás alá essenek, mint az éttermek és szórakozóhelyek. Ha komolyan gondolja a kormány a járvány elleni védekezést, támogatni fogja az LMP javaslatát.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!