Több tiszteletet és elismerést a Volán dolgozóknak! 

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja érti és támogatja a volánosok sztrájkját, mert méltatlan állapotok uralkodnak az ágazatban. 

2020-tól a Volánbusz felett a MÁV Zrt. gyakorolja a tulajdonosi jogokat és már akkor borítékolható volt, hogy ez a lépés nem fogja meghozni a várt eredményt, mert szakmai egyeztetések nélkül, a nyilvánosságot megkerülve, fű alatt vitte végig a kormányzat. Az átalakítás nem követte a szakmai minimumokat és nem követett semmiféle szakmai stratégiát. Az új vezetés nem tudta biztosítani a megfelelő munkakörülményeket, munkajogi feltételeket és a fizetéseket, és a járműállomány korszerűsítését sem sikerült elérni. 

Az LMP olyan közlekedésügyi szakmai fórum létrehozását követeli, amelynek keretében ki kell dolgozni egy országos, integrált, ütemes, dinamikus menetrendet, ami a jelenleginél sokkal jobb színvonalú szolgáltatást nyújt. Szintén e fórum feladata, hogy kidolgozza azon reformokat, melyek pozitív változást hoznak a munkakörülmények tekintetében. A kormányzatnak pedig megfelelő forrásokat kell biztosítani az ágazat béremeléséhez és a járműállomány fejlesztéséhez.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!