Továbbra is szükség van a budapesti forgalomcsillapításra

Az LMP továbbra is átfogó, a teljes főváros területére kiterjedő forgalomcsillapítást javasol – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A politikus szólt a jövő héten életbe lépő új budapesti parkolási szabályozás előnyeiről, de annak hiányosságait is kiemelte.
Előbbi között említette, hogy átláthatóbb lesz a jelenleginél, hiszen jelentősen csökken a parkolási övezetek száma, és rendezettebb utcaképet is eredményez majd. Ugyancsak az előnyök közé sorolta, hogy a kerületek döntésétől függően akár tíz százalékkal is megnőhet a díjfizető zónák területe.
Ugyanakkor az új szabályozás legfájóbb hiányosságának ítélte, hogy nem kezeli a kerületek által kiadott indokolatlan mértékű kedvezményeket: a helyi lakosok továbbra is évi két-háromezer forintért parkolhatnak háztartásonként akár korlátlan számú autóval.
Az LMP alapvető személetváltást szorgalmaz a közterületekkel kapcsolatban- mondta Bakos Bernadett rámutatva arra, hogy a belvárosi kerületekben a közterületek nyolcvan százalékát foglalja el az autós infrastruktúra. Az autók a közösségi közlekedést is lassítják, de a kerékpáros közlekedéstől is elveszik a helyet – mutatott rá.
A forgalomcsillapítás eszköze szerinte a dugódíj vagy a klímabérlet lehet.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!