Újabb akkugyár Debrecenben – azonnal le kell állítani a kormány akkugyarmatosítását!

Szijjártó Péter és Kósa Lajos kedden egy újabb akkumulátorgyár létesítését jelentette be Debrecenben, melyhez a kormány 14 milliárd forint vissza nem térítendő készpénz támogatást ad.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja álláspontja szerint teljességgel elfogadhatatlan az a kormányzati stratégia, mely szerint a debreceni lakosság és az egész ország kifejezett tiltakozása ellenére, a kormány a magyar emberek érdeke ellenében, újra a kínai multinacionális nagyvállalatokat támogatja. Kiszolgálják őket pénzzel és minden erőforrással annak érdekében, hogy feléljék értékes vízkincseinket, lebetonozzák termőföldjeinket és még tovább növeljék energiakitettségünket az energiaválság és a súlyosbodó klímaválság korában.
A kedden bejelentett beruházás vízigényét Szijjártó szerint 95%-ban szürkevízzel fedeznék, azonban a mai napig nem adtak ki semmilyen információt a CATL gyár szürkevíz-felhasználására vonatkozó tanulmányokból. Ennek egyetlen oka van, mégpedig az, hogy ez a fajta tisztított szennyvíz felhasználás kizárólag egy kormányzati kommunikációs blöff.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány kiárusítja hazánkat a keleti befektetőknek. A párt minden lehetséges jogi és politikai eszközt bevet azért, hogy se a CATL, se az Eve Power gyár ne épülhessen meg.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Jármi Péter,
az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!