Üzenet Vitézy Dávidnak: a szélenergia high-tech

Az LMP egyetért Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkár Zsámbékon elhangzott szavaival, hogy a gazdaság hi-tech, zöld és hazai alapokon álló kell, hogy legyen. Ugyanakkor érthetetlen, hogy mi a high-tech abban, hogy a kormány tiltja továbbra is a szélerőművek használatát.

A zöld válasz az energiafogyasztás csökkentése és a megújuló energiaforrások, például a szélenergia, amit a kormány ellehetetlenített. 2006 óta nem adtak ki engedélyt, 2011 óta nem épült egyetlen szélturbina sem és 2016-ban olyan szabályokat hoztak, hogy nem is épülhet.

Az ELTE energiaföldrajzi kutatócsoportja szerint Magyarország csaknem egész területén gazdaságosan lehet szélturbinákat üzemeltetni. Mivel itthon termeljük meg az energiát, nemzetstratégiai szempontból is fontos.

Ha van bármi, ami high-tech, zöld és hazai, az az alternatív energia, például a szélenergia. Technológiai innovációról beszélnie egy államtitkárnak úgy, hogy teljesen indokolatlanul tiltanak egy jó technológiai megoldást pedig nevetséges.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!