Válasszunk: rabok legyünk vagy szabadok!

Áprilisban arról döntünk, hogy a szabad világhoz akarunk-e tartozni, ahogy azt a 48-as hőseink is akarták, vagy továbbra is hozzádörgölődzünk az orosz véreskezű agresszív diktátorhoz.

1848. március 15-én volt az a történelmi pillanat, amikor megszületett a modern Magyarország eszménye. Annak a Magyarországnak a jövőképe, ahol egyenlőek az emberek, ahol az egyéni szabadságjogok megkérdőjelezhetetlenek, ahol a jogállam őrködik az igazságosság fölött.

Sajnos akkor ez még nem valósulhatott meg, hiszen 1849. június közepén közel 200 ezer fős orosz hadsereg tört rá Magyarországra. A nagyfokú erőfölény miatt fizikai értelemben elvesztettük a háborút, de végérvényesen és visszavonhatatlanul megszületett a magyar nemzeti identitás. Szabadságharcunkat ugyan eltiporta az orosz horda, de legyőzni mégsem tudtak minket.

Hőseink üzenete kortalan és a mai napig ott van szívünkben. Az ő álmaik a mi álmaink. Ők olyan Magyarországról álmodtak, ami szuverén és önmaga rendelkezik saját sorsáról. Ők ilyen hazát akartak teremteni gyerekeiknek és ükunokáiknak, ahogy mi pedig ugyanilyen szabad és független országot akarunk hagyni leszármazottainkra.

1848-hoz hasonlóan történelmi időket élünk. Április 3-án arról fogunk dönteni, hogy rabok legyünk vagy szabadok? Annyiból vagyunk szerencsésebbek elődeinknél, hogy sorsunkról most még nekünk van lehetőségünk dönteni választás útján.

 

Dr. Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!