Valódi zöld fordulatot Debrecenben!

Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke keddi sajtótájékoztatóján értékelte a debreceni városvezetés elmúlt két éves munkáját. Milyen zöldváros az, ahol a belvárosban forgalom bővítést és zöldfelület csökkentést hajtanak végre? Hogy nevezheti magát egy városvezetés zöldnek, amikor 500 hektár termőföldet betonoznak le egy multi kedvéért? – kérdezte.

2019 októberében a Fidesz vezette önkormányzat azt ígérte, hogy elkötelezett lesz természetvédelem és a fenntarthatósági szempontok iránt. Rögtön ki is neveztek zöld ügyekért felelős alpolgármestert, és zöld város projektet indítottak, csak éppen valódi zöld város és zöld alpolgármester nincsen.

A Future of Debrecen brand kezdeményezés nem érte el célját, hiszen a valódi rendszerszintű problémákról és megoldásairól egy szó sem esik benne, kizárólag az önkormányzat fejlesztéseit akarja zöldre festeni érdemi tartalom nélkül.

A debreceni Bethlen utca és Egyetem sugárút kétszer két sávosra bővítése ellen és zöldfelület helyreállításáért küzd a Hajdú-Bihar megyei LMP. A párt aktivistái szórólapokkal keresik meg az itt élőket és pultjaik a hét több napján is kint vannak a környéken, hogy az emberek alá tudják írni a petíciójukat. Jelenleg vizsgálják a jogi lehetőségeket és parlament elé viszik az ügyet, valamint kikérik a hatástanulmányt. Ha 2022-ben az LMP kormányra kerül, akkor az első dolguk lesz leállítani a beruházást.

A petíció elérhetősége: http://lmp.hu/mentsukmegabethlenutcat/

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!