Varga Juditnak jár az ingyen pénz, a szegény fiatalok nem tudnak élni a csokkal

Botrány, hogy a gazdag embereknek jár az ingyen pénz, míg a szegények nem tudnak hozzájutni a csokhoz.

Kanász-Nagy Máté az LMP társelnöke pénteki online sajtótájékoztatóján arról beszélt: gyakorlatilag semmilyen támogatást nem kapnak a kormánytól azok a fiatalok, akik például egy újpesti panelből szeretnének elköltözni a szüleiktől, mert nincs önerejük a csok felvételéhez.

Eközben a csaknem kétmillió forintos fizetésért dolgozó Varga Judit igazságügyi miniszter felvehette azt, és ahhoz is volt önereje, hogy 200 millió forintos hitelhez jusson. Ha gazdag vagy, akkor jár az ingyen pénz.

Nem jelent valódi segítséget, csupán kampányfogás Orbán Viktor miniszterelnök ígérete is a huszonöt év alattiak személyijövedelemadó-mentességéről.

Az LMP jövőképe szerint amíg az újpesti fiatalok nem jutnak egyről a kettőre, amíg nem jár nekik is a támogatás, addig Varga Juditnak sem jár. Addig neki az a többkulcsos sávos adórendszer jár, amelyben a miniszteri fizetés után többet kell adózni. Ebből a fiatalok valóban támogathatók lennének.

Az LMP azt is biztosítaná minden fiatalnak, hogy bérlakásba költözhessen, ehhez pedig bérlakásokat építtetne, és albérleti törvényt is hozna, hogy letörje az albérleti díjakat.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!