Véget kell vetnünk annak, hogy Hende Csaba nem képviselőként, hanem földesúrként tekint magára!

Az Orbán-kormány több, mint három milliárd forintot vont el Szombathelytől. Hende Csaba 0 forint szabadfelhasználású kompenzációt szerzett vissza a városnak, úgy, hogy Győr, Veszprém, Zalaegerszeg és Székesfehérvár is milliárdokat kapott vissza.

Most amikor ennek a pénznek a töredékét megkapja a város útfelújításokra, azt, hogy melyik utak vagy hidak kerülnek felújításra Hende Csaba nem a városvezetéssel vagy a szombathelyiekkel egyezteti, hanem ő maga személyesen eldönti, és saját médiájában közli.

Minden út, amit felújítanak jó dolog, mindegyiknek örülni kell. Ugyanakkor látszik, hogy Hende Csaba földesúrként tekint magára: a Markusovszky kórháznál lévő hidat, amely környékén ő lakik, előbbre sorolja, mint a Szent István király utcai hidat, ami egyébként olyan rossz állapotban van, hogy a napokban egy részét le is kellett zárni. Olyan a szakértők szerint is egyértelműen fontos felújítások, mint a Paragvári utca felújítása pedig teljesen kimarad a Hende-féle listából.

Szerintem a képviselőnek az a dolga, hogy pénzt szerezzen, nem az, hogy önkényesen eldöntse mire jut és mire nem. Hende Csaba láthatóan nem képviselőként, hanem földesúrként tekint magára. Ennek kell véget vetnünk.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!