Vitézy Dávid programjának pozitív hatása lenne az egész ország gazdaságára

Vitézy Dávid főpolgármesterként nemcsak a budapesti gazdasági életet fejlesztené, programjának számos pozitív hatása lenne az egész ország gazdaságának fejlődésére – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtökön a június 9-i önkormányzati választásokkal kapcsolatban budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, zsákutca a kormány gazdaságfejlesztési modellje, mert a közpénzmilliárdokat oligarchák, haverok, barátok és olyan tevékenységek támogatására fordítják, amelyek piaci körülmények között életképtelenek lennének.

Problémaként beszélt arról is, hogy a kormány száz- és ezermilliárd forinttal támogatja az akkumulátorgyártást, miközben az környezeti és társadalmi szempontból is egy rendkívül kizsákmányoló folyamat, a nyereségeiből azonban nem Magyarország részesül, hiszen a cégek kiviszik a profitot az országból.

A politikus szerint ha Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok jelöltje nyerné a főpolgármesteri választást, akkor Budapestre erőltetnék ezt a zsákutcás gazdaságfejlesztési modellt.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester politikáját sem szabad folytatni, ugyanis szerinte Budapest az elmúlt években elsüllyedt „a pártpolitikai csatározások mocsarában” és nem történt semmi érdemleges a gazdaságfejlesztés tekintetében sem.

Kanász-Nagy Máté elmondta, Vitézy Dávid a Budapestért Egyesület és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt létrehozná a budapesti gazdaságfejlesztési központot, amely együttműködéseket építene ki a vállalkozói szervezetekkel, egyetemekkel, nagyvállalatokkal, nyomon követné a főbb gazdasági szereplők, ágazatok működésének a hatását a fővárosra, szakpolitikai, gazdaságfejlesztési javaslatokat dolgozna ki.

Közölte, a központ aktívan képviselné Budapestet a nemzetközi térben, forrásokat vonna be. Jelezte, az LMP szerint a jövőben a magántőkét be kell vonni a város fejlesztésébe.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!