Vizeinket csak a Fidesz kormány leváltásával védhetjük meg!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ahogy eddig, úgy a jövőben is kiemelten dolgozik Magyarország természetes vizeinek megvédéséért és a lakosok egészséges ivóvízellátásának biztosításáért. Ezért a zöld párt minden képviselőjelöltje természetesen támogatja a Víz Koalíció petícióját. Vizeink megvédéséhez kormányt kell váltanunk április 3-án, és a civil szervezetekkel szoros együttműködésben sürgősen meg kell kezdeni az érdemi munkát e területen is.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja minden választáson induló jelöltje aláírásával támogatja a Víz Koalíció petícióját, melyben a civilek a katasztrofális helyzetben lévő víziközmű-hálózat megújítását követelik. Az LMP a parlamentben is prioritásként kezelte ezt a területet, számos esetben szólalt fel a témában, és konkrét javaslatokkal is élt, melyeket a kormánytöbbség lesöpört az asztalról. Ennek következményeit pedig látjuk: a Fidesznek köszönhetően mára a biztonságos ivóvízellátás került veszélybe.

Az LMP ugyanígy benyújtóként támogatta korábban a Nagy Tavak Koalíció által kidolgozott határozati javaslatot, mely a vizes élőhelyeink kulturális és természeti értékeinek megőrzését biztosította volna. Az LMP az érintett civil szervezetekkel együtt a területért felelős miniszterrel és az összes parlamenti frakcióval egyeztetést hívott össze, de a kormányzati oldal megakadályozta a téma érdemi tárgyalását.

Mára egyértelművé vált, hogy vizeink megvédése érdekében érdemi lépéseket csak kormányváltás után tudunk tenni, és a feladatot az LMP minden képviselője, és kormányzati tagja prioritásként fogja kezelni.

Dr. Schmuck Erzsébet és Dr. Keresztes L. Lóránt

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!