Völner-ügy: a belvárosi Fidesz nem akarja tisztázni a botrány V. kerületi szálait

A Tiéd a Belváros V. kerületi ellenzéki frakciója vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a Belvárosban, hogy kiderüljön minden információ arról, hogy a Völner-ügy egyik kulcsszereplője, az azóta letartóztatásban lévő Schadl György hogyan juthatott hozzá érdemi pályáztatás nélkül, minden bizonnyal áron alul értékes belváros ingatlanokhoz. Az ellenzéki frakció indítványát a Belvárosi képviselőtestület fideszes többsége leszavazta.

Az ülésen részt vett Csárdi Antal, a Belváros egyéni országgyűlési képviselője is, aki felszólalásában kiemelte: ki kell vizsgálni a Völner-botrány V. kerületet érintő ingatlanokkal kapcsolatos ügyeit, továbbá azt is, hogy az V. kerület által megbízott ügyvédi iroda és az önkormányzat miért szabotálta, hogy a főváros az értékes ingatlanok vonatkozásában éljen elővásárlási jogával, ezáltal megvédje a közvagyont és megakadályozza a közvagyon kijátszását.

Karácsony Gergely főpolgármester a héten jelentette be, hogy fővárosi szinten vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Völner-ügyben, így legalábbis elvárható lett volna, hogy ezt a jó példát az egyébként vastagon érintett belvárosi Fidesz is kövesse. Nem így tettek, leszavazták az ellenzéki frakció kezdeményezését, ezzel is megerősítve, hogy a Belvárosban még mindig óriási hatalommal bíró Rogán Antal is vastagon érintett a vesztegetési és ingatlanpanama botrányban.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!