Zöld fordulatra van szükség!

Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos úgy nyilatkozott a hétvégén, hogy jelenleg nincs a magyar államnak 40 milliárd forintja a Velencei-tó vízpótlására, mivel a kormány a forrásokat elsődlegesen a gazdaság újraindítására szeretné fordítani. Mint mondta, a tó megmentését célzó előterjesztést nem utasították el, de halasztják a beruházást, így jelenleg nem megoldott a vízpótlás.

A Velencei-tó állapota az egyik bizonyíték a klímaváltozás súlyosbodására és egyben arra is, hogy a kormány mennyire alkalmatlan a helyzet kezelésére.

A kormány a Moto GP pálya építésére, vagy a Vadászati világkiállításra ennek az összegnek a többszörösét pazarolja el, milliárdokat költ értelmetlen, csak az ország megosztását célzó kormánypropagandára – de nem jut pénz az ország egyik legnagyobb természetes tavának megmentésére, megóvására.

Ahogy az az LMP Zöld Garancia Programjában is olvasható, „a Fidesz nem megvédi, hanem feléli a jövőnket, és megtestesít mindent, amivel szemben egy zöldpárt harcolni akar. Sajnos minden egyes nap árát sokszorosan fogjuk megfizetni a jövőben, amit a jelenlegi kormány hatalomban tölt. Nincs időnk kivárni, amíg a kormánypárti politikusok is megértik a veszély mértékét, mert addigra visszafordíthatatlan károkat okoznak.”

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!