Zöld minisztériumot és a környezetpusztítás megállítását ígéri az LMP

Az LMP azt ígéri, hogy ha jövőre bekövetkezik a kormányváltás, akkor létrehoznak egy úgynevezett zöld minisztériumot és megállítják a környezetpusztítást.

A párt társelnöke a 2021-es évet értékelő szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, nagyon hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amivel a kormány nemcsak a fiatalok jövőjét, az élhető környezetet, de már a mostani nemzedék életét, megélhetését is veszélyezteti. A klímaváltozás, a természetes környezet tönkretétele, a természeti erőforrások felélése nem csupán az életminőséget rombolja, de komoly gazdasági károkat okoz és elősegíti a szegénység növekedését – jelentette ki Schmuck Erzsébet.

A képviselő azt állította, hogy a kabinet „makacsul kitart a környezetromboló, a természetet felélő, a klímaváltozást gyorsító politikája mellett”. A nyomást már Orbán Viktor miniszterelnök is érzi, ezért próbálja a folyamatos károkozást zöld látszatintézkedések sorával elfedni – fogalmazott a politikus.

Magyarország 2021-ben is folyamatosan vétózta az EU szigorú klímacéljait, a kormány sem a kibocsátáscsökkentés, sem a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, sem a zöldfelületek védelme érdekében nem tette meg a szükséges lépéseket – bírált Schmuck Erzsébet. A miniszterelnök az unióban a szennyezők fizessenek elvet harsogja, itthon viszont nagyvállatokkal köt stratégiai megállapodást – emelte ki a politikus. A kabinet az autógyárak után egy másik, rendkívül szennyező iparágat támogat, az akkumulátorgyártást – tette hozzá a társelnök. Egyúttal azt is megjegyezte, hogy a kormányfő megrögzötten ragaszkodik a „drága és veszélyes” atomenergiához.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!