Zöld népszavazás 2020: Kendernay János és Fábián Krisztina Heves és Borsod megyében jártak

Kendernay János, az LMP társelnöke és Fábián Krisztina, a párt elnökségi tagja köztéri fogadóórák és sajtótájékoztatók keretében mutatták be a párt zöld népszavazási kezdeményezését. A politikusok előbb Gyöngyösön, majd Egerben is kifejtették, hogy azoknak a képviseletet szeretnénk felvállalni, akik szerint ma nincs fontosabb feladat, mint megóvni a jövőnket. Azokat szeretnénk képviselni, akik tudják, hogy nincs több időnk, akik szerint a szép szavak és meggyőző tervek időszaka lejárt, és azonnal cselekedni kell.

Kendernay János hangsúlyozta: a magyar emberek többsége pontosan tudja milyen kihívásokkal állunk szembe. A magyar
emberek sokkal jobban értik a probléma súlyát és jelentőségét, mint a magyar kormány. Ezért lehetőséget kell adni, hogy a magyar emberek jelöljék ki az irányt, szabják meg a prioritásokat, és ne Orbán Viktor és az a klímastratégia, ami a bűnös semmittevés forgatókönyve.

Fábián Krisztina elnökségi tag nyilatkozata szerint 12 kérdést adtunk be eddig: a klímavészhelyzetről, a megújuló energiaforrásokra való átállásról, az egyszerhasználatos műanyagok betiltásáról, az elektromos, környezetbarát közösségi közlekedésről, a karbonsemlegességi célokról, a zöldterületek növeléséről, a bicikliutak biztonságossá tételéről, a NATURA 2000 es és erdők védelméről, az atomenergia alternatíváiról.

Az LMP férfi társelnöke a nap utolsó állomasaként Miskolcon vett részt szimpatizánsi találkozón és köztéri fogadóórán.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!