Parlamenti frakció

Az LMP országgyűlési képviselőcsoport elérhetőségei:
Országgyűlés Irodaháza
Postacím: 1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.
Telefon: (1) 441 40 00

Az LMP országgyűlési képviselőcsoportjának tagjai:

Csárdi Antal
frakcióvezető-helyettes, a Költségvetési Bizottság alelnöke

1976-ban születtem Budapesten. Boldog házasságban élek, két kislányom van, Kamilla és Jázmin. Kereskedő családból származom, vállalkozásomat 1998 óta vezettem Ferencvárosban, a Vámház körúti Vásárcsarnokban volt üzletem. 2009 decemberéig a KISOSZ budapesti szervezetének alelnökeként társadalmi munkában érdekvédelmi munkát folytattam, a helyi kisvállalkozásokat támogatva. A 2014-es önkormányzati választásokon az LMP főpolgármester-jelöltje és listavezetője, a választásokat követően a párt fővárosi képviselője lettem. Büszke vagyok arra, hogy a közgyűlésben egyedüli képviselőként szavaztam nemmel a budapesti olimpiarendezésre, úgy vélem, hogy az élet utólag minket igazolt. Országgyűlési képviselőként is azért dolgozom, hogy a politika kevesek vagyonosodása helyett sokak boldogulását szolgálja.

Demeter Márta
frakcióvezető-helyettes, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke

1983-ban születtem Budapesten. A Zsigmond Király Főiskolán politológia szakon BA diplomát, majd a a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen biztonság- és védelempolitika szakján mesterszakos diplomát szereztem. Országgyűlési képviselőként is elkötelezett vagyok a honvédelem és rendvédelem ügye iránt. Meggyőződésem, hogy Magyarországnak olyan modern haderőre és rendvédelmi szervekre, valamint a nemzeti érdekek érvényesülését elősegítő nemzetbiztonsági szolgálatokra van szüksége, melyek megbecsülik a szolgálatot teljesítőket és megfelelnek a XXI. század kihívásainak. Biztonságunkhoz olyan politikai gyakorlatra és kultúrára is szükség van, mely helyreállítja hazánk polgárainak bizalmát mind a biztonsági intézmények, mind az azokat irányító politikai szereplők irányába, valamint megfelelő ellenőrzést biztosít nekik ezen intézmények működése felett. 2014 óta vagyok országgyűlési képviselő, a 2018-as országgyűlési választásokon a LMP listájáról jutottam be.

Hohn Krisztin

Hohn Krisztina vagyok, 1972-ben születtem a Baranya megyei Komlón. Apai ágon, régi komlói, bányászcsaládból, anyai ágon munkáscsaládból származom. Egy öcsém van. Férjnél vagyok, egy gyermekem van. Felsőfokú tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési Kar művelődésszervező szakán, településfejlesztő szakirányon végeztem. Már gyermekkoromban mindig nagyon érdeklődő voltam mások sorsa iránt és nagyon szerettem segíteni, valamint közösségi munkát végezni.

2006-ban Mánfa községben polgármesternek, 2018-ban az LMP listáján országgyűlési képviselőnek választottak. Szívügyemnek tekintem a kistelepülések, a vidék fejlődését, a szegények, elesettek, hátrányos helyzetűek védelmét.

Fontosnak tartom hagyományaink őrzését, kulturális örökségünk, valamint környezetünk védelmét. Több egyesületben alapító tag, elnökségi tag vagyok, többek közt a Baranyai Emberekért Szövetség, a Mecseki Zöldút Egyesület, a Mánfa Fejlődéséért Egyesület, a Mecsek-Völgység-Hegyhát Leader egyesületben. Az Új Kezdet párt célkitűzéseit teljes mértékben magaménak érzem, olyan emberekkel dolgozhatok, akikkel együtt gondolkodunk és teszünk annak érdekében, hogy Magyarország újra élhető legyen!

Dr. Keresztes László Lóránt
frakcióvezető, a Törvényalkotási Bizottság tagja

1975-ben születtem. Pécsett élek feleségemmel, és két gyermekemmel. Okleveles közgazdász vagyok. Évekig dolgoztam programozóként, térinformatikusként és projekt koordinátorként. A PTE-n földtudományok tudományterületen szereztem PhD-fokozatot. Levelezős doktoranduszként elsősorban közlekedésföldrajzi, településföldrajzi, munkaerő-piaci kérdésekkel foglalkoztam. 2009-ben aktivistaként támogattam a frissen megalakult Lehet Más a Politika pártot, 2010-ben tagként is csatlakoztam. 2010-ben és 2014-ben Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőjévé választották, mindkét ciklusban a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság tagjaként dolgoztam. 2015-től 2018-ig az EU Régiók Bizottságának rendes tagja voltam, ahol a gazdaságpolitika (ECON) és a természeti erőforrások (NAT) szakbizottságokban dolgoztam.

parlamenti oldala | facebook | vagyonnyilatkozat

Dr. Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes, a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke

Nagykátán születtem, közgazdasági diplomám megszerzése után pályám korai szakaszán kezdtem el környezet- és természetvédelemmel foglalkozni. Segédkeztem a hazai zöld civil társadalom létrehozásában, alapító tagja voltam a Magyar Természetvédők Szövetségének (MTVSZ), melynek 2002-ig az elnökeként dolgoztam. A 90-es évek elején kapcsolódtam be a hazai és nemzetközi környezetpolitikai és a fenntarthatósággal foglalkozó globális szakmai és együttműködési folyamatokba. 2004 és 2008 között a Magyar Természetvédők Szövetségének társelnöke lettem. 2008 augusztusában az Országgyűlés Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanácsának a létrehozásán dolgoztam, melynek titkára lettem 2010-ig. 2011-től részben civil ügyekkel, részben zöld politikával foglalkoztam. 2011 augusztusától 2014 tavaszáig Róna Péterrel közösen láttuk el az Ökopolisz Alapítvány társelnöki feladatait. 2014-től az LMP országgyűlési képviselője vagyok. Jelenleg az LMP javaslatára az Országgyűlés Fenntartható fejlődés Bizottságának az elnöki posztját látom el.

Ungár Péter
az Európai Ügyek Bizottságának tagja

1991-ben születtem Budapesten. A Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd az Edinburgh-i Egyetemen tanultam, ezt követően a Közép-Európai Egyetemen végeztem földrajz, illetve környezettudomány és környezetpolitika szakon. Jelenleg az ELTE földrajztudományi doktori iskola doktorandusza vagyok. Anyagi hátteremre nem lehetőségként, hanem felelőségként tekintek: tehetős emberként kötelességemnek érzem azért dolgozni, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb, európaibb ország legyen. Le kell számolnunk az elmúlt harminc év kudarcos politikájával, meg kell védenünk az ország függetlenségét, és meg kell állítani a társadalom szétszakadását. 2010-ben lettem a A Lehet Más a Politika aktivistája, a pártba 2013-ban léptem be. Később az LMP nemzetközi titkára lettem, majd beválasztottak az Európai Zöld Párt elnökségébe. 2016-2018 között tagja voltam az LMP Országos Elnökségének.