Parlamenti frakció

Az LMP országgyűlési képviselőcsoport elérhetőségei:
Országgyűlés Irodaháza
Postacím: 1358 Budapest, Széchenyi rkp. 19.
Telefon: (1) 441 40 00

Az LMP országgyűlési képviselőcsoportjának tagjai:

Ungár Péter – frakcióvezető

parlamenti oldala | facebook | vagyonnyilatkozat

1991-ben születtem Budapesten. A Toldy Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, majd az Edinburgh-i Egyetemen tanultam, ezt követően a Közép-Európai Egyetemen végeztem földrajz, illetve környezettudomány és környezetpolitika szakon. Anyagi hátteremre nem lehetőségként, hanem felelőségként tekintek: tehetős emberként kötelességemnek érzem azért dolgozni, hogy Magyarország egy jobb, élhetőbb, európaibb ország legyen. Le kell számolnunk az elmúlt harminc év kudarcos politikájával, meg kell védenünk az ország függetlenségét, és meg kell állítani a társadalom szétszakadását. 2010-ben lettem a A Lehet Más a Politika aktivistája, a pártba 2013-ban léptem be. Később az LMP nemzetközi titkára lettem, majd beválasztottak az Európai Zöld Párt elnökségébe. 2016-2018 között tagja voltam az LMP Országos Elnökségének.

2018-ban az Országgyűlés legfiatalabb politikusa lettem. A Parlamentben főleg a szociális dolgozók és az otthonápolók érdekeit kívánom képviselni. A szociális ágazat van ma Magyarországon az egyik legrosszabb helyzetben. A dolgozók bére borzasztóan alacsony, annak ellenére, hogy mennyi nehézség hárul rájuk a munkaerőhiány miatt. Másik fő célom az otthonápolásidíj növelése. Azok, akik idős vagy beteg rokonukat ápolják otthon és ezért fel kellett adni a munkájukat szintén nincsenek kellőképp megfizetve. Munkám során rengeteg szociális intézményben jártam, valamint rendszeresen tartom a kapcsolatot otthonápolást végző emberekkel is. Célom, hogy a kormány ne tekintse levegőnek ezt az ágazatot és megfizesse ezt az embertelen munkát, amit nap mint nap végeznek értünk a szociális dolgozók.

Csárdi Antal – frakcióvezető-helyettes,
a Gazdasági bizottság tagja

parlamenti oldala | facebook | vagyonnyilatkozat | hozzátartozó vagyonnyilatkozata

Nős, két gyermek édesapja. 1976-ban született, Budapesten. 1996-ban érettségizett Cegléden, és szerzett képesített könyvelői valamint középfokú programozó végzettséget. 1997-ben szintén Cegléden Vállalkozási ügyintéző képesítést szerzett. 2001-től vezeti kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó családi kisvállalkozásukat. 2004-ben született első lánya, Kamilla, 2008-ban második lánya, Jázmin. 2009-ig társadalmi munkában a KISOSZ (Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége) budapesti szervezetének alelnöke.

2009 óta tagja a Lehet Más a Politika pártnak. 2010-2014 önkormányzati képviselő, frakcióvezető Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosban, a Gazdasági Bizottság tagja. 2014-ben az LMP főpolgármester jelöltje. 2014-2018 a Fővárosi Közgyűlés képviselője, a Költségvetési Bizottság tagja. 2018 óta Budapest 1. választókerület egyéni országgyűlési képviselője, 2022. áprilisában újra megválasztották a választókerület egyéni képviselőjének.

Kanász-Nagy Máté – frakcióvezető-helyettes,
a Törvényalkotási bizottság tagja

parlamenti oldala | facebook | vagyonnyilatkozat

Három éves kora óta él Újpesten. 2010-ben végzett szociálpolitikusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2010 óta aktív párttag a LMP-ben. 2011-től dolgozik az LMP frakciójánál tanácsadóként. 2015-től az LMP ifjúsági szakszóvivője, majd 2017-től szóvivője. 2018 májusában az LMP székesfehérvári kongresszusa az LMP Országos Elnökségének titkárává választotta.

Több önkormányzati választáson indult Újpesten. 2014 novemberében az LMP őt indította az újpesti időközi országgyűlési választáson. A 2018-as magyarországi országgyűlési választáson az LMP képviselőjelöltje a Budapest 11. OEVK-ben és az országos lista 8. helyén. A 2019-es önkormányzati választásokon Budapest 04. kerületének egyéni önkormányzati képviselője lett, majd Újpest népjóléti ügyekért felelős alpolgármesterré választotta meg a testületi többség.

2020. augusztus 30-án az LMP L. Kongresszusa az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnökévé választotta.

Bakos Bernadett,
a Költségvetési bizottság tagja, az Országgyűlés jegyzője

parlamenti oldala | facebook | vagyonnyilatkozat

1992. 06. 26-án született Budapesten. 1994 óta Kőbányán él. Középiskolai tanulmányait a Ganz Ábrahám Kéttannyelvű Gyakorló Szakközépiskolában végezte. Ezt követően 2017-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építőmérnök szakán szerezte első diplomáját, majd ugyanott angol nyelven a szerkezet-építőmérnök diplomát is megszerezte 2019-ben. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem közgazdász hallgatója gazdálkodási és menedzsment szakon. A munkaerőpiacon műszaki végzettségeit kamatoztatta. 2016-ban építőmérnök gyakornokként dolgozott, 2017-től műszaki asszisztensként, 2018-tól pedig már statikus tervezőként.

Politikai pályafutása:
2019-ben Budapest Főváros Önkormányzata Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési Bizottságának tagja volt. 2019-től az LMP – Magyarország zöld pártja Budapest 10-18-19. területi szervezet elnökségi tagja. 2020-tól Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzatnál lett önkormányzati képviselő és a Költségvetési Bizottság elnöke. 2020-tól az LMP – Magyarország zöld pártjának Budapest Elnökségi tagja. 2021-től az LMP – Magyarország zöld pártjának Felügyelő Bizottsági tagja. 2022-től országgyűlési képviselő.

Dr. Keresztes László Lóránt,
a Fenntartható Fejlődés bizottság elnöke

parlamenti oldala | facebook | vagyonnyilatkozat | hozzátartozó vagyonnyilatkozata

1975. június 22-én született Kaposváron. Apai ágon több évszázados baranyai múltra visszatekintő, római katolikus család sarja. Édesanyja családja Somogy megyéből származik. Pécsett nőtt fel, ott él a családjával. Felesége Turcsányi Andrea közgazdász, gyermekeik Keresztes Dorka Sarolta és Keresztes Péter Koppány.
Pécsett, Uránvárosban a Bánki Donát Utcai Általános Iskolában tanult, majd a pécsi Radnóti Miklós Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, számítástechnikai programozó és képesített könyvelő szakképesítéseket szerzett. Sok évig dolgozott programozóként, térinformatikusként, valamint projekt koordinátorként. A Pécsi Tudományegyetemen végezte felsőfokú tanulmányait, okleveles közgazdász, okleveles humánszervező diplomákkal rendelkezik. A PTE-n földtudományok tudományterületen (a gazdasági földrajz területén, ezen belül közlekedésföldrajzi témában) szerzett PhD-fokozatot, summa cum laude minősítéssel, 2009-ben. Doktoranduszként elsősorban közlekedésföldrajzi, településföldrajzi, munkaerőpiaci kérdésekkel foglalkozott, publikációi regionális politikával foglalkozó, illetve közlekedéstudományi szaklapokban, kiadványokban jelentek meg. Témavezetője Prof. Dr. Erdősi Ferenc volt.
2009-ben aktivistaként támogatta a frissen megalakult Lehet Más a Politika pártot. 2010-ben tagként is csatlakozott. 2010-ben és 2014-ben Pécsett az LMP listavezetőjeként önkormányzati képviselőnek választották, az LMP mindkét alkalommal polgármesternek jelölte a városban. Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőjeként mindkét ciklusban a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság tagjaként dolgozott.
2010-ben átvette a párt Baranya megyei szervezetének vezetését. 2013 és 2016 között három alkalommal választották be a párt országos vezető testületébe. A 2014-es országgyűlési képviselőválasztáson a Baranya megyei 2 . sz. választókerületben indult, a párt országos listáján a 6. helyen szerepelt, mandátumot nem szerzett.

2015-től az EU Régiók Bizottságának rendes tagjaként a gazdaságpolitika (ECON) és a természeti erőforrások (NAT) szakbizottságokban dolgozott. A párt Nemzetpolitikai Műhelyének alapító tagja, majd 2017-től vezetője. 2018-ban az LMP országos listájának 6. helyéről szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. 2018. májusától egy éven át az LMP társelnöke, 2018. szeptemberétől az LMP országgyűlési frakcióvezetője. A 2018-2022 közötti parlamenti ciklusban a Törvényalkotási Bizottság tagjaként dolgozott. Az LMP delegáltjaként részt vett a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT), és a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) munkájában.