A Fidesz elvette a magyarok jogát, hogy népszavazáson dönthessenek a kiemelt beruházási törvényről

Novák Katalin köztársasági elnök aláírta az építészeti törvény módosítását, melynek az az egyetlen funkciója, hogy a kormány megkerülje a választói akaratot a kiemelt beruházásokkal kapcsolatban. Ezzel a lépéssel a Fidesz és a kormány, a köztársasági elnök asszisztálásával lehetetlenítette el a Zöld Népszavazást és semmibe vette a magyar emberek akaratát.

Mint korábban kiderült, a Kúria átengedte a LMP – Magyarország Zöld Pártja országos népszavazási kezdeményezését, ami arról kérdezné meg a magyar embereket, hogy el akarják-e törölni a kiemelt beruházási törvényt.

A botrányos, a természetet, a helyi közösségek érdekét súlyosan károsító beruházásokat a kormány a kiemelt beruházási törvény segítségével valósította meg, legyen szó akkumulátor-gyárakról, a Fertő tó tönkretételéről vagy a Balaton part túlzott beépítéséről.

A kormány gyáva módon az új építészeti törvénybe emelte át a kiemelt beruházási törvényt, ezzel akadályozva meg, hogy népszavazáson dönthessen Magyarország a kérdésről, ezért az LMP a már átvett aláírásgyűjtő íveket visszaadja a választási irodának.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja nem hátrál meg, ezért újabb népszavazási kérdések beadásával fogja elérni, hogy ne Orbán Viktor, hanem a magyar emberek döntsenek, meg akarják-e szüntetni a kiemelt beruházásról szóló törvényt. Ezzel párhuzamosan az LMP normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól a törvénymódosítás ügyében.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!