A kormány ismét bebizonyította, hogy a pillanatnyi gazdasági haszon fontosabb számára, mint a magyar emberek egészsége

Kedden reggel látott napvilágot a hír, hogy az iváncsai SK On Hungary Kft. akkumulátorgyára megkapta az egységes környezethasználati engedélyt. Mint az ismeretes a gyárban korábban több munkavállaló rosszul lett és kórházba szállították őket, illetve tragikus módon már emberéletet is követelt a munka- tűz- és környezetvédelmi szabályok semmibevevése.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja felhívja a figyelmet, hogy az iváncsai eset nem egyedülálló, hiszen a többi, már működő, gyár esetében is sorozatosak a szabálysértések. Jól láthatóan a fellazított szabályok miatt rendszerszintű problémáról beszélhetünk. Ezért az LMP követeli, hogy azonnal állítsák le az akkugyárak engedélyezési folyamatait mindaddig, míg nem történik meg a gyárak engedélyezési folyamatának felülvizsgálata, szigorítása, és a szabálysértések esetén kiszabható szankciók jelentős emelése.

Az LMP a szabályozás és a szankciók szigorítására vonatkozó javaslatát augusztusban újra benyújtotta az országgyűlés felé, és elvárja, hogy azt a kormánypárti frakciók is támogassák végre.

Magyarország Zöld Pártja a messzemenőkig elutasítja, és súlyos hazánk elleni bűnnek tartja, hogy a kormány az erőltetett akkugyarmatosító tervében a pillanatnyi gazdasági haszon érdekében feláldozza a magyar emberek egészségét, és környezetünk védelmét.

LMP Sajtó