Alapvető dolgokra nincs pénz, mégis újabb százmilliárdokat dobna ki a kormány egy repülőtér megvásárlására – ez a Fidesz-féle „kormányzás”

Magyarországon összeomlóban van a vasút, a költségvetés, az oktatási és a szociális szektor – többek között. A reálbér egy éve csökken. A kormány ebben a válságos helyzetben mégis azzal szórakozik, általa „stratégiainak” gondolt Budapest Airportot megvenné, a hírek szerint kb. 1800 milliárd forintért.

A Fidesz-kormány augusztusban 10 vasútvonalat zárt be spórolásra hivatkozva. Ezt a vidékellenes lépést 700 millió forint megtakarítással indokolta.

Most ennek 2400-szorosát (!!!) költené egy felesleges cégvásárlásra.

Az emberek számára a valódi stratégiai ágazatok az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátórendszer, a közösségi közlekedés vagy a környezetünk védelme. Ezek – a kormány jóvoltából – régóta forráshiánnyal küzdenek, és kritikus helyzetben vannak. A költségvetés drasztikusan romló helyzete miatt a helyzetük csak rosszabbodott.

A kormány mégis azzal szórakozik, hogy általa „stratégiainak” nevezett, valójában csak saját hatalmi álmai miatt fontos méregdrága cégeket vásárolgat, mint a Vodafone vagy a Budapest Airport. De ide sorolhatjuk az akkumulátorgyárak 1000 milliárdos támogatásait is.

Ez mindenki számára feketén-fehéren megmutatja, az Orbán-kormány számára mi fontos, és mi nem. Az valódi stratégiai ágazatok nem fontosak.

Az LMP követeli, hogy a kormány tegyen le a Budapest Airport megvásárlásáról, és helyette tegye rendbe a közszolgáltatásokat: emelje meg a tanárok bérét, emelje meg az otthonápolási díjat, újítsa fel a vasúti pályákat és nyissa meg a bezárt szárnyvonalakat, és fejezze be a közpénzek magánzsebekbe folyatását.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!