Az LMP 5 egyéni választókörzetben civil jelöltet támogat az előválasztáson

Az LMP határozott véleménye, hogy a politikai döntéshozásban szerepet kell vállalniuk a civileknek, a civil szervezetek képviselőinek. Az LMP 5 egyéni választókörzetben független, civil jelöltet tart legalkalmasabb jelöltnek arra, hogy 2022 tavaszán az országgyűlési választáson legyőzze majd a fideszes jelöltet, ezért őket támogatja az előválasztáson.

Ha van párt Magyarországon, amelyik érti a civilek és a politika kapcsolatát, az az LMP, hiszen a zöldpárt gyökerei a civil mozgalmakból nőttek ki. Hitünk szerint a politika nem más, mint annak a szándéka, hogy a közéletet helyes irányba tereljük. Ha nem akarjuk, hogy az utcánkban kivágják a fákat, az pont ugyanúgy politika, mint az, hogy az állam költségvetésében feltornázzuk a környezetszennyezés elleni harc forrásait.

A civilek részesei közéletünk alakításának, tehát értelemszerűen politizálnak. Demokráciában teljesen természetesnek kell lennie, hogy a választók az Országgyűlés tagjai közé választanak arra alkalmas független civil jelölteket is. Ezért az LMP Pest megye 7. választókerületében Fricsovszky-Tóth Pétert, Pest megye 4. választókerületében Inotay Gergely Ábelt, Borsod 4. választókerületében Üveges Gábort, Borsod 5. választókerületében Erdei Sándor Zsolt és Bács-Kiskun megye 6. választókerületében Preininger Rozáliát támogatja, mivel ők eddig munkásságukkal bizonyították rátermettségüket.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!