Az LMP reakcióközleménye az ÁSZ jelentésére

Az LMP számos javaslattal élt a kormány felé, ami megoldotta volna az Állami Számvevőszék által felvetett problémákat az időskorúak bentlakásos szociális ellátásában, ezért az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy hajtsa végre a zöld párt korábban benyújtott törvénymódosításait. A forráshiányt orvosolandó az LMP azt is tanácsolja a kormánynak, hogy azon pénzeket is fordítsák az időskorúak bentlakásos ellátására, amit az ÁSZ igazságtalanul büntetésként kivetett az LMP-re.

Az Állami Számvevőszék jelentésében megállapította, hogy az időskorúak bentlakásos szociális ellátása a költségvetési források szűkössége miatt nem volt eredményes. 2022-ben a vizsgált intézményekben a férőhely-kihasználtság csökkent, mindeközben a várakozási idő átlagos hossza kis mértékben nőtt. Ennek hátterében egyes helyeken a tárgyi vagy személyi feltételek hiánya állt.

2018 és 2022 között az ellenőrzött intézményekben az év végi üres álláshelyek száma közel másfélszeresére emelkedett. A megfelelő minőségű szolgáltatások tekintetében kockázatot hordozott az elavult eszközállomány is.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!