Az NVB mai határozata csak a kormány által generált bohózat újabb állomása

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja 2023 júniusában országos népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a kiemelt beruházási törvényt. A Nemzeti Választási Bizottság tavaly augusztusban egy teljesen szürreális online ülésen mindenféle érdemi ok nélkül elutasította a kérdés hitelesítését, ezek után az LMP a Kúriához fordult jogorvoslatért, amely novemberben megsemmisítette az NVB döntését, így megindulhatott volna az LMP gyűjtése.

A kormány azonban annyira ragaszkodik kedvenc játékszeréhez, a kiemelt beruházási törvényhez, hogy annak redelkezéseit egy salátatörvénybe rejtve egyszerűen átmentette a magyar építészetről szóló törvénybe, így kvázi kiüresítette az LMP népszavazási kérdését. Az LMP azért vette fel decemberben mégis a gyűjtőíveket, mert bíztunk abban, hogy az államfő nem írja alá a törvényjavaslatot. Novák Katalin azonban az ünnepek előtt aláírta azt, így jogerőre emelkedett a kiemelt beruházási törvény átmentése, ezért az LMP népszavazási kérdése elvesztette jogalapját, ennek értelmében januárban visszaadta a felvett gyűjtőíveket. Az NVB mai határozata tehát a kormány által generált bohózat újabb állomása.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja továbbra sem adja fel a harcot, január 5-én újabb népszavazási kérdést nyújtottunk be, immáron a magyar építészetről szóló törvény kiemelt beruházásra vonatkozó rendelkezéseinek eltörlése érdekében.


LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!