Csúsztatás és valótlanságok sora Novák Katalin dubaji beszéde

Novák Katalin az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján elmondott beszéde csúsztatások és valótlanságok sora, mellyel az államfő bebizonyította, hogy kizárólag az Orbán-kormánnyal szemben lehet ma Magyarországon zöldpolitikát csinálni.

A köztársasági elnök dubaji beszéde a magyar kormánypropaganda leirata volt csupán, jól látszik, hogy ez a kormány már olyan mértékben elrugaszkodott a valóságtól, hogy nemzetközi fórumokon sem szégyelli alternatív valóságképét.

Azon az elképesztő tényen túl, hogy Novák Katalin szerint a túlnépesedés nem probléma a világban, szerinte a kiherélt magyar klímaprogram az legambíciózusabb a világon úgy, hogy a következő években 3 súlyosan szennyező gázerőművet épít a kormány azért, hogy kiszolgáltassuk magunkat az ázsiai multiknak. Novák szerint jelentősen csökkentettük a szén-dioxid kibocsátásunkat, amely a rendszerváltás következtében leépülő nehézipar miatt akár igaz is lehetne, azonban a Fidesz kormányzása alatt 2014-2021-es időszakban 5%-kal növekedett az ÜHG kibocsátásunk. 

Az államfő szavaival ellentétben Magyarország a zöldenergia-termelésben sem jár élen, hiszen az atomenergia-termelés kapacitásának növelése csak visszavet minket a fenntarthatósági pályán, a szélerőművek telepítési tilalma továbbra is érvényben van, miközben a napenergia lakossági felhasználását is ellehetetlenítették, a szükséges hálózati fejlesztéseket nem végezte el a kormány, illetve még büntetőadóval is sújtja azokat.

A sornak itt még korán sincs vége, egy azonban biztos. Az Orbán-kormány képtelen zöldpolitikát csinálni.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!