Hatékonyabb fellépés kell a nők elleni erőszak megszüntetésére!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja a nők ellen elkövetett erőszak megszüntetésének világnapján felszólítja a magyar kormányt azonnali és hatékony lépésekre a családon belüli erőszak ellen.

Sajnálatos módon Magyarországon a családon belüli erőszak problémája továbbra is súlyos, és az LMP aggodalommal figyeli a kormányzati cselekvések hiányát ezen a területen. A statisztikák sajnos azt mutatják, hogy a kapcsolaton belüli vagy családon belüli erőszakok száma nem csökken.

Az LMP hangsúlyozza, hogy a családon belüli erőszak nem magánügy, és a társadalomnak, valamint a kormánynak kötelessége fellépni ellene. Az áldozatok támogatására és beavatkozására van szükség, nem elfogadható, hogy rengeteg eset maradjon rejtve a hatóságok előtt.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy komolyan vegye a nők elleni erőszak elleni küzdelmet, és tegyen hatékony lépéseket annak felszámolása érdekében. Az Isztambuli Egyezmény ratifikálása és a szükséges jogi, intézményi változások elősegítése nélkül nem érhetjük el a kívánt eredményeket.

Hohn Krisztina,
az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!