LMP: a Budapest-bérlet legyen érvényes minden tömegközlekedési eszközre!

Az LMP azt várja, hogy a főváros és a kormány „számolja fel a vitát”, és érje el, hogy a Budapest-bérlet a főváros közigazgatási határain belül minden tömegközlekedési eszközre érvényes legyen – mondta Bakos Bernadett csütörtökön, online is követhető sajtótájékoztatón.

Az országgyűlési képviselő felidézte, decemberben jelentek meg először sajtóhírek arról, hogy a Budapest-bérlet 2024 elejétől nem lesz érvényes a MÁV, Volán és HÉV által üzemeltetett vonalakra, a főváros és a kormány pedig „egymásra mutogat az ügyben”.

Bakos Bernadett felháborítónak nevezte, hogy akik már megvásárolták az éves bérletüket, nem tudják, az érvényes lesz-e a teljes évben.

A főpolgármester először azt nyilatkozta, hogy nem érti, mi történik, de nem pénzügyi vitáról van szó, azonban a sajtóban kiszivárgott, hogy valóban elszámolási vitáról van szó, illetve, hogy a főváros mondott nemet a kormány utolsó ajánlatára – mondta a képviselő, megjegyezve, Karácsony Gergely „nemrég azt reagálta, hogy a Budapest-bérlet akkor is megszűnne, ha a főváros többet fizetne”.

„A választók nem értik, mi történik, a közlekedők rosszabb szolgáltatást kapnak, miközben a vita arról szól, hogy az általuk befizetett adót az egyik zsebből a másikba pakolják-e vagy sem” – fogalmazott Bakos Bernadett.

Úgy vélte, ha a Budapest-bérlet nem lesz érvényes az adott járatokra, az a kertvárosból vagy az agglomerációból ingázóknak jelentős drágulást, illetve kényelmetlenebb utazást fog okozni, így sokak a tömegközlekedésről autóra válthatnak, ami több dugót, szennyezést, zajt eredményez.

Bakos Bernadett kijelentette: az LMP szerint inkább szélesebb tarifaközösségre kellene törekedni, ennek első lépéseként pedig az ország- és vármegyebérletet is ki kellene terjeszteni a tömegközlekedésre a városokban.

LMP Sajtó/MTI

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!