LMP: Azonnali megoldás kell a lakásotthonok problémáira!

Hohn Krisztina, az LMP szakszóvivője pécsi sajtótájékoztatóján a lakásotthonok súlyos problémáira hívta fel a figyelmet. 

A lakásotthonok olyan gyermekotthonok, ahol önálló lakásban vagy családi házban történik a gondozott gyermekek, fiatal felnőttek elhelyezése. Ezekkel kapcsolatban nemrég került nyilvánosságra az Alapvető Jogok Biztosának jelentése. A vizsgálat az otthonok állapotával és a személyi feltételekkel kapcsolatban is tárt fel súlyos hiányosságokat. Az ombudsmani jelentés rögzítette a lakásotthonok rendkívül rossz állapotát, illetve megállapította az álláshelyre jelentkező személyek felkészültségének, illetve szakképzettségének hiányát, továbbá azt is, hogy az intézményekben a meghirdetett álláshelyek betöltése egyre nagyobb gondot jelent.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja álláspontja szerint ezek a hiányosságok is annak a gondoskodási válságnak a részei, ami évek óta sújtja a magyar társadalmat. Ezért az LMP hivatalos megkereséssel fordul a kormányzathoz: tájékoztatást kérünk a lakásotthonokkal kapcsolatos problémák kormányzati intézkedési tervéről, illetve válaszokat várunk a személyi feltételek javításáról is. Amennyiben átfogó intézkedési tervvel a kormányzat nem rendelkezik, akkor elvárjuk, hogy ezt készítse el a lakásotthonok vonatkozásában is!

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!