Mégis beszántja a kormány a környezetvédelmi intézményrendszert

„Ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”.Orbán Viktor és kormánya a mai napon újra hitet tett leghíresebb mondata mellett, ugyanis hiába ígérték meg több fórumon mind Lantos Csaba, mind Gulyás Gergely miniszterek, hogy módosítják a 432/2023-as kormányrendeletet úgy, hogy az kizárólag a kohászati üzemekre vonatkozzon, de ez nem történt meg.

A környezetvédelmi intézményrendszer lerombolásáról szóló kormányhatározat módosítása alátámasztotta az LMP – Magyarország Zöld Pártjának félelmét, ugyanis a módosítás sem tisztázza megnyugtatóan azt, hogy a súlyosan szennyező és jövőnket felélő akkuipari gyárakra ne vonatkozzon a kormány által biztosított szabadkártya, kizárólag egy miniszteri kézivezérlést eszközölnek benne.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány 13 éve alatt leépített környezetvédelmi intézményrendszert ilyen hazug módon semmisítették meg végérvényesen, kizárólag azért, hogy a honfitársaink egészségét és biztonságát kiárulva kedvezzenek a külföldi nagytőkének.

Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a rendelet megsemmisítése érdekében és azonnali lemondásra szólítja fel a posztjára méltatlan Lantos Csaba minisztert.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!