Mikor lesz a geotermikus energia valóban megújuló Magyarországon is?

A napokban látott napvilágot a hír, miszerint az eredeti tervhez képest hatszorosára növelné termálvíz-kitermelési igényét a Bosnyák téri nagyszabású ingatlanfejlesztés beruházója. Félő, hogy a Bayer Construct a 30 fokos termálvizet a Rákos-patakba fogja önteni. Az LMP- Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdéssel fordul az ügyben Lázár János szakminiszterhez.

Ha igazak a sajtóban látottak, akkor az éppen élettel újra megtelő Rákos-patak élővilága veszélyben van, pedig nagy örömmel láthattuk, hogy a Dunából elkezdtek visszatelepülni a halfajok, jelenleg a Rákos-patak Budapest legfajgazdagabb vízfolyása. A túl meleg, és ásványi anyagokban, sóban gazdag termálvíz ezt a folyamatot meg fogja állítani.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja írásbeli kérdésekből igyekszik megtudni Lázár János építési és beruházási minisztertől azt, hogy hol tervezik a Rákos patakba vezetni a felhasznált termálvizet? Mikor számíthatunk arra, hogy kivétel nélkül mindenkinek, aki termálvizet termel ki és használ fel, vissza kelljen sajtolnia azt? Milyen okból nem kell visszasajtolni a zuglói óriásberuházás létesítményeit fűtő termálvizet?

Bakos Bernadett,
az LMP országgyűlési képviselője

Vida Attila,
zuglói önkormányzati képviselő

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!