Október 23-a mindannyiunkat kötelez!

1956 legfőbb üzenete az, hogy csak saját magunk tudjuk kivívni a szabadságunkat, hiszen egy nemzet mindig csupán magára számíthat. A történelem mindig a bátrakat igazolja, ahogy az történt ’56-os hőseinkkel is évtizedekkel később.

1956 kötelez, hogy folyamatosan küzdeni kell azért, amiben hiszünk. Mindenkinek, aki ma a magyarságért, a jövőért tenni akar, az ő harcukat kell szem előtt tartania.

Mi, zöldek azt gondoljuk, hogy mindezért ma leginkább úgy tudunk megküzdeni, ha vigyázunk az élhető, természetes környezetünkre, természeti értékeinkre és egymásra. Ha nem hagyjuk, hogy a tőke, a profitérdek és a rövidtávú gondolkodás felélje a jövőnket, a természeti erőforrásainkat. Dolgunk sajnos van bőven, mert ma olyan kormányunk van, amelyik a természeti erőforrások védelme, fenntartható használata helyett azokat gátlástalanul feláldozza a profit oltárán. Nem számít a zöldfelület, az erdő, az ivóvíz, a termőföld védelme, a klímaváltozás és az sem, hogy az energiával takarékoskodni kell, vagy hogy prioritást kell adni a megújuló energiatermelésnek, csökkentve a függőséget az orosz gáztól és kőolajtól. Miközben a tét hatalmas, mi nem akarjuk magunkat a szabadságharcosokhoz hasonlítani. Ők az életüket, az egzisztenciájukat áldozták a szabadságért. Adózzunk az 56-os hősök előtt azzal, hogy élünk az általuk is kiharcolt jogokkal, szelíden, de határozottan nemet mondunk a természetes környezetünk, természeti értékeink elpusztítására, az akkumulátorgyarmatosításra, a jövőnk felélésére. Mert ez a kötelességünk!

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!