Reagálás Szijjártó Péter nyilatkozatára 

Szijjártó Péter külügyminiszter mindig képes abszurd kijelentésekkel szórakoztatni a közvéleményt. A fideszes politikus, akinek nagyban köszönhető, hogy a magyar diplomáciáról ma inkább a bazári és nihilista jelző jut mindenki eszébe, most magyar szakemberek és tudósok teljesítményével kérkedett – ezzel a magyar kormány és természetesen egy olajipari multinacionális vállalat tevékenységét méltatva. Kiváló szakembereink és tudósaink tudásáról és elért eredményeikről természetesen csak a legnagyobb elismerés mellett lehet beszélni. Hozzá kell tenni azonban, hogy ehhez semmi köze a 13 éve hatalmon lévő Fidesz-kormánynak és a bazári diplomáciának. 

A „világ problémáinak megoldásában való közreműködés” a magyar kormány részéről kimerül olyan legendásan sikertelen programokban, mint a déli kereskedőházak megnyitása, majd bezárása, a keleti nyitásnak nevezett kufárkodás, a velejéig korrupt kötöttsegély-hitelezési programok, a NATO bővítés vazallus-kormányként történő lassítása, a fosszilis energiához való végtelen és teljesen indokolatlan ragaszkodás, vagy éppen a természeti kincseinket és vízkészleteinket tönkretevő  akkumulátorgyarmatosítás. 

De nem akarunk igazságtalanok lenni a magyar diplomácia vezetőjével, hiszen ő személy szerint gondolhatja, hogy a háború kitörése előtt az orosz külügyminisztertől kapott Barátság-érdemrend már önmagában elég lehet a „világ problémáinak megoldásában”. Az igazság ezzel szemben viszont az, hogy az legfeljebb arra elég, hogy olyan álomcsapattal nézzék együtt a tűzijátékot, mint amire most hétvégén volt példa a Karmelitában. A valóban magyar érdekeket képviselő diplomáciához ennél bizonyosan többre van szükség.

Tetlák Örs, 
az LMP országos elnökségének tagja

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!