SK belső vizsgálat: túl kevés és túl későn!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt követeli a kormányzattól, hogy követelje vissza az SK-nak nyújtott állami támogatásokat, függessze fel a cég működését, amíg nem kapunk biztosítékot afelől, hogy többé nem fordulhatnak elő hasonló vészhelyzetek, mint ami a hétvégén is történt. Továbbá az LMP határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy kötelező legyen ellenőrző állomásokat telepíteni a veszélyes vegyi üzemek mellé.

Az SK Innovation most eljátssza, hogy felelős piaci szereplőként aggódik a munkavállalóiért és a környéken élő lakosságért, holott ez már nem az első eset, hogy veszélyes anyagok jutnak ki a gyártási folyamat során és kórházba kerülnek munkatársaik.

Az sem zavarta az SK-t, hogy a gyáruk okozta zajszennyezés megkeseríti a komáromiak életét, ahogy az iváncsai üzemük körül is folyamatosak a botrányok. Mindeközben zokszó nélkül zsebre tették az állami támogatásokat, és ahelyett, hogy a környezetvédelmi és munkavédelmi szabályok maximális betartása mellett dolgoznának, a sokadik üzembaleset és potenciális környezetszennyezés után egy belső vizsgálattal próbálják magukat tisztára mosni.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!