Szijjártó Péter büszkén akarja megmérgezni Alsózsolcát

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a tervek szerint évi szinten tízezer tonna kapacitású akkumulátor-feldolgozót akarnak Alsózsolcára telepíteni. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja petíciót indított a kérdésben, hogy a helyiek elmondhassák véleményüket az üzemegységről, ha már a Fidesz nem hajlandó kikérni az álláspontjukat.

Az akkumulátorgyártás és az akkumulátor-feldolgozás óriási kockázatokat rejt magában. Ahogy szaporodnak az ilyen tevékenységet végző üzemegységek Magyarországon, úgy jönnek a hírek az egyre súlyosabb balesetekről, melyek során emberéletek is áldozatául esnek a multicégek profithajszolásának. Elfogadhatatlan, hogy mind a bátonyterenyei, mind a szigetszentmiklósi akkufeldolgozóban sorozatosak a tragédiák, balesetek és szabálysértések, a végtelenségig felpuhított kontrollrendszer és a nevetségesen alacsony büntetési tételek miatt, melyek egyáltalán nem ösztönzik arra a cégeket, hogy az elvárható legszigorúbb mértékben betartsák a munka, tűz, baleset, környezet és hulladékgazdálkodási szabályokat. Az LMP-nek nincs kétsége afelől, hogy ugyanezek a veszélyek Alsózsolcán is fel fognak merülni.

A már működő akkugyárak 20-30 százalékos selejtaránnyal dolgoznak, mely mennyiségeket máris képtelenek kezelni az üzemek. Az akkuhulladék kérdést nem a több esztelenül telepített, kontroll nélkül működő gyár fogja megoldani, mert ezzel egész Európa szemétlerakójává züllesztik hazánkat.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!