Zöldpolitikát Magyarországon csak a Fidesszel szemben lehet csinálni!

Orbán Viktor és politikai igazgatója Orbán Balázs szerint is különbséget kell tenni a zöld ideológia és a zöldpolitika között. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint pedig különbséget kell tenni a kormány által képviselt zöldrefestés és a szükséges zöld fordulat között.

Orbán Balázs képes volt kiejteni a saját száján azt, hogy szeretjük a jó levegőt, szeretjük a tiszta vizeket, szeretjük az erdőt, tehát ez egy kézzelfogható zöldpolitika. Az LMP azt kérdezi a miniszterelnök politikai igazgatójától, hogy akkor az ő általa képviselt kormány miért tiltja a mai napig a szélenergia használatát? Miért hanyagolták el 13 évig a lakossági napenergia fejlesztését? Miért akadályozzák 2010 óta az országos épületszigetelési programot, amivel a felére lehetne csökkenteni a családok rezsiköltségét? A megújuló energiaforrások helyett miért a súlyosan környezetszennyező fosszilis energiaforrásokhoz láncolják az országot? Az akkumulátor-öngyarmatosítással miért akarják elmérgezni földjeinket, levegőnket és használják el vízkincsünket? És miért akarnak kivágni minden erdőt és fát, ha gazdasági érdekeik úgy kívánják?

Ha Orbán Balázs és a kormány komolyan gondolja a zöldpolitikát, akkor a cinikus hazugságok helyett inkább szavazzák meg az LMP klímacélok szigorítását célzó törvénymódosító javaslatát, és az önálló Klímaügyi- és Fenntarthatósági Csúcsminisztérium felállításáról szóló határozati javaslatát, mert ez a nulladik lépése egy valódi zöld fordulatnak.

LMP Sajtó