Az LMP le akar számolni a kamu vagyonnyilatkozatokkal

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja idén is benyújtotta a közhatalmat gyakorló politikusok és közpénzekkel gazdálkodók vagyonnyilatkozat-tételi szabályainak átalakításáról szóló törvénymódosító javaslatot, melynek célja, hogy a legfontosabb döntéshozók által benyújtott vagyonnyilatkozatok valóságtartalmát végre ténylegesen és hatékonyan lehessen ellenőrizni. Emellett az LMP példát is mutat, a párt honlapján tesszük közzé a frakciótagok és hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát.

Az eddigi gyakorlattal szemben a módosítás elfogadása után a köztársasági elnök, az országgyűlési képviselők, a politikai vezetők, az Országgyűlés által kinevezett tisztségviselők, a nagyvárosi polgármesterek és a köztulajdonban álló vállalatok vezetőinek vagyonnyilatkozatai hitelességét az Állami Számvevőszék vizsgálná hivatalból. A törvénymódosítás emellett lehetővé tenné a nyilvános vagyonnyilatkozatok kereshető módon történő közzétételét, kizárja az utólagos módosítást, és előírja a köztulajdonban álló gazdasági cégek vezetői számára a vagyonnyilatkozati kötelezettséget.

Az LMP példát akar mutatni, ezért ahogy minden évben, így idén is nyilvánosságra hozza a párt frakciójának tagjai, illetve hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is.

Az LMP frakció tagjainak vagyonnyilatkozata ide kattintva érhető el.

A törvényjavaslatot az alábbi linken érik el.

LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!