A magyar nőkre a veszélyt nem a migránsok jelentik!

Hiába igyekszik a Fidesz a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak ügyét összemosni a migránsokkal, sajnálatosan az a helyzet, hogy ma Magyarországon a nőket nem az egyébként nem itt lévő bevándorlóktól, hanem sajnos a legtöbb esetben a saját párjuktól, ex-párjuktól, családtagjaiktól kell megvédeni.

Magyarországon az elérhető statisztikák szerint havonta legalább 3 nőt gyilkol meg a férje, a volt férje, a jelenlegi, vagy korábbi élettársa, barátja, partnere. A nők elleni erőszakos bűncselekmények 22 százalékát partnerük vagy volt partnerük követi el. A nők 23 százaléka szenvedett el fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfi partnerétől, és a testi erőszakot átélt nőket partnerük az esetek legalább 7 százalékában szexuálisan is bántalmazta. A testi erőszakot megélt nők 55 százaléka, a szexuális erőszakot megélt nők 44 százaléka a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett el, a nők egyharmadának orvosi ellátásra volt szüksége a sérülései mértéke miatt.

A nők átlag 35 verést szenvednek el mielőtt segítségért fordulnak – sokszor és sokan mindhiába.

A bizonyára a Fidesz által is jól ismert adatokat lehetne még sorolni, de inkább cselekedni kellene, véget vetni az áldozathibáztatásnak és végre el kellene fogadni azt a határozati javaslatot, amelyet Hohn Krisztina az LMP képviselője terjesztett az Országgyűlés elé az Isztambuli egyezmény ratifikálásának érdekében, vagy az elkövetők kötelező erőszak-kezelésen való részvételéért.

Ahogyan Hohn Krisztina elmondta, az egyezmény számos olyan fontos elemet tartalmaz, amely jelentős előrelépés lenne a kapcsolaton belüli erőszak megelőzésére és az áldozatok védelmére. Mint mondta, nem elég, hogy a büntető törvénykönyv már szigorúbban bünteti ezeket a bűncselekményeket, sok erőszakos cselekedet ugyanis nem derül ki. Ezért mindenkit arra kért, hogy ha tudomása van arról, hogy valaki erőszak áldozatává vált, ne habozzon cselekedni. A politikus a jelzőrendszer megerősítését is szükségesnek tartja.

LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!