Ellenzéki politikusok: meg kell állítani a drágulást

A magyar embereket „megélhetési válságba taszító, rekordsebességű” infláció megállítását sürgették keddi online sajtótájékoztatójukon ellenzéki politikusok, akik az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját tették felelőssé az áremelkedések üteméért.

Jánosi-Lesi Ágota (DK), az ellenzéki összefogás Pest megye 11. választókerületében induló országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt: napjainkban „megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb számok” látnak napvilágot arról, miként emelkednek az építőipari árak, amelyek miatt sokaknak le kell mondaniuk a lakásfelújításról vagy az építkezésről.

Hozzátette: az április 3-i választás után felálló új kabinet feladata lesz felkészíteni az országot az euró bevezetésére, hogy erős és stabil fizetőeszköz birtokában kiszámíthatóak legyenek a jövőben az árak.

A Budapest 13. választókörzetében versenybe szálló Vajda Zoltán (MSZP) az élelmiszerek „szinte felfoghatatlan ütemű” drágulásáról beszélt, hangsúlyozva, hogy ez a trend családok tömegeit fogja megélhetési válságba taszítani.

Hozzátette: az áremelkedés megfékezése mellett az új kormánynak kötelessége lesz gondoskodni a hátrányos helyzetben lévőkről éppúgy, mint a különösen szegény településekről, ahol „a legpusztítóbban hatnak” az áremelkedések.

Csárdi Antal (LMP), aki a főváros 1. választókörzetében indul ellenzéki jelöltként, annak a véleményének adott hangot, hogy a kormány 12 éven át tudatosan gyengítette a forintot, hogy „az olcsó és kiszolgáltatott munkaerővel a külföldi befektetők kedvében járjon”.

Az infláció ágazatokon átívelve rombolja le a magyar gazdaságot, és teszi napról napra egyre nehezebbé a tisztességes magyar emberek hétköznapjait – értékelte a helyzetet az ellenzéki politikus.

Hozzátette, a választás után a legfontosabb feladatok egyike a „haveri rendszer és az intézményesített korrupció” felszámolása, utat nyitva ezzel a társadalmi különbségeket csökkentő és a tisztességtelen gazdagodást megállító gazdaságpolitikának.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!